Een kindercoach is er voor elke 5- tot 16-jarige die:

  • zijn plaatsje tussen andere jongeren/kinderen maar niet kan vinden. (pesten, niet assertief zijn...)

  • na het overlijden van geliefden (ook huisdieren!) de emoties moeilijk de baas kan. (vaak psychosomatische klachten: buikpijn, hoofdpijn, sneller huilen...)

  • geen fut meer heeft om aan het huiswerk te beginnen.

  • slecht slaapt door te piekeren (of gewoon niet weten waarom).

  • het moeilijk heeft om de echtscheiding van de ouders te plaatsen. (Waar is mijn plaatsje nu? Hoe kan ik omgaan met al deze veranderingen?)

  • met angsten leeft voor bijvoorbeeld spinnen, vliegangst, spreken voor de klas...

 

Voor alle duidelijkheid: een kindercoach is geen therapeut!  Indien ik merk dat er sprake is van een psychische problematiek zal ik meteen doorverwijzen naar een psycholoog of psychiater. 

Het gaat bij mij om een kortdurend traject (min. 1 sessie, max. 8 tot 10 sessies) waarin je technieken leert die je helpen omgaan met allerlei angsten en zorgen.  

Het is net zoals bij een marathon lopen.  Je start vol goede moed, maar in kilometer 29 voel je je moe, futloos, duizelig... en dan staat er een vriend naast de kant die je aanmoedigt en zegt dat je het wel aankan.  Je voelt je hierdoor gesterkt en je kan weer verder.  Dit is wat een coach doet.  Maar dan ligt er een steen op de weg, je voet slaat om en de pijn is onhoudbaar.  Dan is er nood aan een arts of kinesist die je met de juiste medicatie terug op de been krijgt.

     Voor wie is er een kindercoach?

+32 476 23 09 04

Grotestraat 2

3540 Herk-de-Stad

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now