top of page

               Inge

Fijn dat je even de tijd wil nemen om me te leren kennen!  

Ik ben een  geboren en getogen Herkenaar en woon met mijn man, Frank, en onze zonen, Mattice en Luïc, in Schulen. Aan ons Schulensmeer, mijn ankerpunt, kom ik tot rust. Over de naam van mijn praktijk, voel&ANKER , moest ik dus niet lang nadenken.

Waarom ben ik al enkele jaren kindercoach?

In juni 1998 studeerde ik af als leerkracht en drie maanden later stond ik voor verschillende klasgroepen vol met pubers.  Wat een uitdaging!  Het was een hectische, leerrijke, maar ook vermoeiende periode in mijn leven. 

Toen voelde ik voor het eerst wat een energie, maar ook welke levensvragen er van jongeren uitgaan.  Als een spons slorpen ze alle vreugde, maar ook vele zorgen op.  Maar hoe geraak je deze kwijt?  Met een toverstokje zou makkelijk zijn, maar zo makkelijk is dit niet altijd...

Deze jongeren en mijn zonen hebben me getriggerd om op mijn buikgevoel te vertrouwen en er iets mee te doen.  Innerlijke rust vinden via meditatie, yoga, visualisatie, lezen, wandelen, sporten…  ze brachten me tot inzichten die ik niet voor mogelijk hield. 

Onze zonen sporten veel en op hoog niveau(atletiek en voetbal).  Van thuis uit weet ik dus wat een druk er op het gezin, kinderen en jongeren komt te staan. Zo fijn om te zien hoe een kind het beste uit zichzelf kan halen met visualisatie, meditatie en individuele oefeningen.  Zoals onze zoon zegt: 'Ik vind het best gek wat je allemaal doet, maar het werkt wel!' Tja, meer moet dat niet zijn;-)

Dit gevoel wil ik jou of je kind ook laten ervaren.  Jongeren krachtiger maken om weer door te kunnen, aanmoedigen om weer te studeren, laten kennismaken met hun gevoel en hun hart te laten ventileren zijn de drijfveren waarom ik me al meer dan 20 jaar dagelijks tussen de jeugd beweeg. 

Ik hoop dit dan ook nog lang te mogen doen en wil daarnaast ook individueel jongeren versterken en zichzelf leren ontdekken.  

Warme groet

Inge

20190705_110854.jpg
DSC_0030.JPG
Leuk weetje

Hoe ontstond mijn logo?

Alles begon met dit schilderijtje van onze oudste zoon.  Na een hele tijd piekeren en zoeken naar een logo kwam hij hiermee af.  Zijn uitleg voelde zo juist...

'Mama, de kinderen willen hun probleempjes die in hun hart zitten met jou delen.  Ze laten deze via de schoorsteen vliegen (ventileren) en voelen weer een zonnige thuis (het gele huis).  Het is zoals een anker uitgooien om even te bekomen en daarna verder te varen.'

Ja, dat was het!  Onze vele bezoekjes aan het Schulensmeer brachten duidelijk inspiratie.  

Waar ik al weken naar op zoek was, leek plots kristalhelder.  

voel&ANKER, een logo van én vooral voor kinderen en jongeren

 

bottom of page